Lewin Advocatenkantoor te Uitgeest

Hanneke Lewin

Mr. Hanneke H.A. Lewin is inmiddels 30 jaar werkzaam als advocaat, waarvan meer dan 25 jaar als arbeidsrechtspecialist. Daarnaast is zij sinds juni 2015 door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN voorheen NMI) geaccrediteerd als registermediator. Hoewel dit een totaal andere manier is van omgaan met conflicten ervaart Hanneke in beide rollen de meerwaarde van diversiteit.

Hanneke begon haar carrière in 1992 bij een klein kantoor in arrondissement Dordrecht. Die periode kenmerkt zich door heel veel zittingen op diverse terreinen (zo’n 100 strafzaken, familiezaken, bestuursrecht, incasso’s). Daarnaast werd zij door de rechtbank 8 keer benoemd tot curator in faillissementen. In 1997 besloot zij afscheid te nemen van het strafrecht en de algemene praktijk. Zij maakte vervolgens de overstap naar een klein Rotterdams advocatenkantoor en kwam op dit kantoor intensiever in contact met het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht.

Net voor de eeuwwisseling kreeg Hanneke de mogelijkheid zich aan te sluiten bij de arbeidsrechtsectie van AKD, een kans die zij graag te baat nam en een bepalende factor is gebleken voor de ontwikkeling van haar praktijk. Van 2005 tot 2012 was Hanneke lid van de maatschap en voorzitter van de sectie arbeidsrecht bij Wybenga advocaten in Rotterdam.

In 2012 verhuisde Hanneke met haar gezin naar Noord-Holland. Een mooie gelegenheid om een eigen advocatenkantoor op te richten met een eigen signatuur: duidelijk, daadkrachtig en deskundig.

De zaken die Hanneke als advocaat behandelt, liggen op het terrein van:

  • het arbeidsrecht
  • conflicten tussen aandeelhouders of rond andere zakelijke samenwerkingsvormen, zoals een VOF of een maatschap

Als registermediator richt zij zich op:

  • verstoorde verstandhouding en wantrouwen tussen werkgever en werknemers
  • conflicten tussen werknemers onderling

Ook verzorgt zij regelmatig lezingen en workshops op congressen of op locatie voor bedrijven.

emailbutton

linkedinbutton

twitterbutton

_J3B6982

Meld je aan voor onze nieuwsbrief