Persoonlijke aandacht
Arbeidsrecht specialisten
Streven naar het beste resultaat
Jarenlange ervaring
Ben jij werkgever en twijfel jij of jouw werknemer wel aanspraak kan maken op loon? Vraagt jouw werknemer om een salarisverhoging op grond van de cao, maar twijfel jij aan de juistheid van deze claim? Heb je per ongeluk teveel salaris betaald en wil je weten hoe je dit terug kan krijgen?
Ben jij werknemer en heb jij een vraag over jouw loondoorbetaling? Twijfel je of je wel cao-conform bent uitbetaald? Had je recht op een periodieke verhoging, die nooit is doorgevoerd?
Heb jij als professional zo nu en dan een arbeidsrechtelijke vraag waar je snel het antwoord op wil hebben? Wil je bijvoorbeeld weten in welke gevallen je de loondoorbetaling mag stopzetten? Of onder welke voorwaarden je bedragen kan inhouden op het loon? Wil je advies bij een conflict over een bonusregeling? Zoek je een creatieve sparringpartner voor lastige personeelskwesties ?
Ben jij een Expat en heb je een Nederlandse arbeidsovereenkomst? Heb je vragen over de 30% regeling? Twijfel je of er genoeg loon is uitbetaald?
De vervolgstap hangt af van de vraag of de werkgever niet wil betalen of niet kan betalen.
In het eerste geval is het belangrijk om te weten waarom jouw werkgever het loon niet wil betalen. Kom je er onderling niet uit, kan jij jouw werkgever in het uiterste geval met een kort geding procedure dwingen jouw loon alsnog te betalen. Je kan dan ook aanspraak maken op wettelijk verhoging.
Kan jouw werkgever niet betalen, omdat hij onvoldoende geld heeft? Dan is een faillissementsaanvraag een optie. In dat geval neemt het UWV een gedeelte van de loonbetaling over.
Wettelijke verhoging is de boete die de werkgever moet betalen vanaf de 4de werkdag dat hij het loon te laat betaalt.
Het achterstallige loon wordt elke dag, vanaf de 4de tot en met de 8ste werkdag, verhoogd met 5% over het oorspronkelijke salaris. Voor elke volgende werkdag is de verhoging 1%, ook over het oorspronkelijke salaris. De wettelijke verhoging mag in totaal niet hoger uitkomen dan de helft van het verschuldigde loon. De rechter kan de wettelijke verhoging ook verlagen (matigen) tot een bedrag dat hij redelijk vindt.
In de meeste gevallen behoudt een werknemer het recht op het afgesproken loon. Als je op flexibele basis werkt, kan dat natuurlijk anders zijn.
Ja, een werknemer kan tot vijf jaar terug aanspraak maken op niet betaald salaris. Daarna verjaart de vordering.
Verjaring wil zeggen dat een rechter de zaak niet meer inhoudelijk zal behandelen na verloop van een bepaalde tijd. De vordering is dan niet meer afdwingbaar.
De advocaat voor (MKB)-werkgevers die problemen hebben met zieke werknemers en ontslag
De advocaat voor directieleden, managers en HR-professionals, die op zoek zijn naar een stevige sparringpartner met een creatieve insteek.
De advocaat voor werkgevers én werknemers, die het beste uit onderhandelingen willen halen.
Duidelijk:
Open, toegankelijk, direct en efficiënt
Deskundig:
Combinatie van kennis en jarenlange proceservaring
Daadkrachtig:
Sterk in onderhandelen én procederen
Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat Tamara echt de tijd voor je neemt om je zaken uit te leggen en je vragen te beantwoorden. Daarbij is ze niet onder de indruk van hautain gedrag van grote organisaties en pressie aan de kant van de tegenpartij. Door het tijdig inschakelen van Tamara ben ik met veel betere voorwaarden bij mijn werkgever vertrokken en heeft dit voor mij dus absoluut in het voordeel uitgepakt. Ik ben Tamara dan ook heel dankbaar en kan haar aan iedereen aanbevelen!
Alle complimenten aan Tamara Koenders. Ik kan haar van harte aanbevelen bij arbeidszaken, reorganisatietrajecten en voorkomen en omgaan met arbeidsgeschillen.
Hanneke is resultaatgericht op een menselijke manier, duidelijk en integer waardeer ik enorm in Hanneke als mens en de dienstverlening is er van doordrenkt. Recht viert zege mede dankzij Hanneke.