Modeverschijnsel in het arbeidsrecht–het verbeterplan

Geschreven op 20 februari 2018

Sinds de aanpassing van het arbeidsrecht in 2015 (Wwz) is het lastig een werknemer die slecht functioneert te ontslaan.

Om de rechter te overtuigen van het disfunctioneren bieden werkgevers daarom tegenwoordig hun werknemers vaak een verbeterplan aan, maar tijdens het verbetertraject kan veel mis gaan.

Voor een werknemer moet helder en begrijpelijk zijn wat er aan het functioneren mankeert. Voor veel leidinggevenden is het moeilijk om concreet te zijn. De bezwaren hebben vaak te maken met onuitgesproken verwachtingen of persoonlijke opvattingen over snelheid, instelling, accuratesse of prioriteitenstelling. Dit is niet voldoende om te bewijzen dat iemand in diens functie ver onder de maat presteert.

Het is van groot belang dat werknemer en werkgever het eens zijn over de punten waar verbetering nodig is en over de oorzaken van fouten of misverstanden. Het is meestal te eenvoudig om te zeggen dat het allemaal aan de werknemer ligt. Ook de werkomgeving, de houding van de leidinggevende, het inwerkproces en onderlinge taakverdeling kunnen een rol spelen. Er zijn echter ook werknemers die het bont maken of weinig inzicht vertonen.

In de ideale situatie weet de werknemer al lang wat de werkgever van het functioneren vindt voordat het jaarlijkse functioneringsgesprek plaatsvindt. Wij zien vaak dat werkgevers laat aan de bel trekken of het lastig vinden om eerlijk te zijn. Dit mondt dan uit in een arbeidsconflict op het moment van de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen.

  • Heeft het nog zin om in een verbetertraject te investeren of kan ik beter een beëindigingsvoorstel doen?
  • Hoe zou een zorgvuldig opgesteld verbeterplan er in ons geval moeten uitzien?
  • Ben ik als werknemer verplicht mee te werken aan een verbeterplan?

Wij beantwoorden graag dit soort vragen. U kunt ons bereiken per e-mail: lewin@advocaatlewin.nl of telefonisch: 0251 – 362022.

Deze column is gepubliceerd in de Uitgeester d.d. 7 februari  2018.

 


Contact

Anna van Renesseplein 8
1911 KN Uitgeest
Tel: 0251-362022
E-mail: welkom@advocaatlewin.nl