Ontslag om 50 cent

Geschreven op 6 december 2015

De verleiding is groot. Niemand zal het merken. Het is tenslotte een dure maand en haar collega’s doen het vast ook wel eens. Het is heus niet erg om zo’n klein bedrag zelf te houden. Snel stopt zij het geld in haar zak. Nu maar hopen dat niemand het gezien heeft.

Het is geen verrassing dat het vervelende gevolgen kan hebben wanneer je iets meeneemt zonder ervoor te betalen. De politie wordt erbij gehaald en voor je het weet heb je een strafblad. Als het op het werk gebeurt, zijn de gevolgen nog vele malen groter. Diefstal is namelijk een grond voor een ontslag op staande voet. Van de één op de andere dag heb je geen inkomen meer. Omdat het ontslag je eigen schuld is geweest, kom je niet in aanmerking voor een WW-uitkering.

Niet alleen de creatieve boekhouder die voor duizenden euro’s fraudeert, moet bang zijn voor een ontslag op staande voet. Nog maar een jaar geleden heeft de rechter bevestigd dat ook de werkneemster die 50 cent in haar zak had gestoken, per direct kon worden ontslagen. Het gebrek aan vertrouwen in deze werkneemster was in deze zaak voldoende.

Toch houden ontslagen op staande voet die logisch lijken, in de praktijk niet altijd stand:

  • zo had de rechter ook kunnen beslissen dat het vergrijp de straf van ontslag op staande voet niet rechtvaardigde;
  • het bewijs van een vermoeden van diefstal is niet eenvoudig te leveren;
  • werkgevers moeten de spelregels van een ontslag op staande voet (snel handelen, horen van de werknemer) volgen.

Het ontslag op staande voet is maatwerk. Voor zowel werkgever als werknemer een uitdaging om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Hanneke Lewin, haar e-mailadres is: lewin@advocaatlewin.nl.

Dit artikel is geschreven door mr. J. Keekstra. Voor haar contactgegevens kunt u bellen naar 0251-362022.


Contact

Anna van Renesseplein 8
1911 KN Uitgeest
Tel: 0251-362022
E-mail: welkom@advocaatlewin.nl