Ontslag op staande voet, koorddansen?

Geschreven op 18 september 2017

Het is de nachtmerrie van elke werknemer. Op een willekeurige dag word je op staande voet ontslagen. Je kunt je spullen pakken, hebt geen recht op een WW-uitkering en je hebt ook geen recht meer op loon.

De redenen waarom je iemand op staande voet kunt ontslaan zijn door het nieuwe ontslagrecht niet veranderd. Denk hierbij aan diefstal of fraude.

In deze column besteed ik aandacht aan twee aspecten die wel zijn veranderd, namelijk:

  1. Voor de werknemer is het niet meer voldoende om een briefje te sturen dat je het niet eens bent met het ontslag en je beschikbaar houdt om je werkzaamheden te hervatten. Als de werknemer niet binnen twee maanden een procedure is begonnen bij de kantonrechter, kan het ontslag niet meer worden teruggedraaid.
  2. Een werkgever die door de kantonrechter in eerste instantie in het ongelijk wordt gesteld over de rechtsgeldigheid van het gegeven ontslag op staande voet, moet met terugwerkende kracht het salaris betalen. Vroeger kon dit besluit in hoger beroep worden teruggedraaid. Dat kan nu niet meer. Zelfs als het gerechtshof de werkgever in tweede instantie alsnog in het gelijk stelt, is het salaris toch gedurende een lange tijd verschuldigd.

Zowel voor de werkgever als de werknemer is een ontslag op staande voet juridisch risicovoller geworden. De financiële belangen over en weer zijn groot.

Tips:

  • @werkgever: wees heel zeker van uw zaak voordat u iemand op staande voet ontslaat.
  • @werknemer: bent u op staande voet ontslagen? Realiseer u dat het onvermijdelijk is om dan een juridische procedure aanhangig te maken en dat dit binnen twee maanden moet zijn gestart, anders bent u te laat.

Er zijn ook alternatieven die partijen meer zekerheid bieden, als u daarover informatie wilt kunt u ons bereiken via lewin@advocaatlewin.nl of telefoonnummer: 0251-362022

 

Deze column is gepubliceerd in de Uitgeester d.d. 6 september 2017.


Contact

Anna van Renesseplein 8
1911 KN Uitgeest
Tel: 0251-362022
E-mail: welkom@advocaatlewin.nl