Wanneer Arbeidsmediation – vanuit het perspectief van de werknemer

Geschreven op 10 januari 2016

Het is een bekend verschijnsel. Een altijd zeer betrokken werknemer vraagt zichzelf steeds vaker af of het dan toch tijd is geworden om elders te gaan solliciteren. Een aanvankelijk kleine irritatie is inmiddels zo groot geworden, dat verbetering niet meer realistisch lijkt. Indien u één van de volgende situaties herkent, kan Arbeidsmediation een oplossing bieden:

  • u hebt zich ziek gemeld na een ruzie op het werk;
  • u hebt een kritische manager die u het gevoel geeft dat u het nooit goed doet;
  • u stoort zich mateloos aan een collega;
  • u zit in een verbetertraject maar krijgt niet genoeg support van uw collega’s / manager;
  • u wilt parttime gaan werken of ouderschapsverlof aanvragen, maar uw werkgever ziet dit niet zitten;
  • uw re-integratie vlot niet.

Het inschakelen van een advocaat wordt bij dit type conflicten vaak als escalerend ervaren. Het brengt partijen niet dichter bij elkaar. Een betere optie is mediation. Door een mediator in te schakelen ligt het accent niet op afscheid nemen, maar op het vinden van praktische oplossingen, waardoor u als werknemer uw baan behoudt.

Voor een werknemer is het een moeilijke beslissing om de verworven zekerheden achter te moeten laten voor een andere baan. Maar ook voor een werkgever is het vertrek van een ervaren werknemer niet prettig. Het vinden en inwerken van een nieuwe medewerker is immers tijdrovend en kostbaar. Voordat een nieuwe medewerker volwaardig meedraait, ben je snel een half jaar verder.

Misschien wel vaker dan u dacht zullen zowel de werknemer áls de werkgever gebaat zijn bij het in stand houden van het dienstverband.

Durf als werknemer te vragen om Arbeidsmediation en laat je verrassen door de mogelijkheden die zullen ontstaan.

Neem voor meer informatie contact op met Hanneke Lewin, haar e-mailadres is: lewin@advocaatlewin.nl of bel 0251 362 022.


Contact

Anna van Renesseplein 8
1911 KN Uitgeest
Tel: 0251-362022
E-mail: welkom@advocaatlewin.nl