Ziekteverzuim?
Professionele begeleiding bij complex verzuim

 

 • Persoonlijke aandacht

 • Ziekteverzuim specialisten

 • Streven naar het beste resultaat

 • Jarenlange ervaring

Werkgever

Ben jij werkgever en heb jij te maken met een zieke werknemer? Of is er eigenlijk sprake van een conflict dat ten grondslag ligt aan de ziekmelding? Weet je niet wat je aan moet met het advies van de bedrijfsarts? Vraag jij je af of je het loon nog wel moet betalen of wil je weten of je afscheid kan nemen van een zieke werknemer?

Werknemer

Ben je ziek, maar gaat de re-integratie niet naar wens? Voert de werkgever de druk ontzettend op? Word je gedwongen tot gesprekken, waar je helemaal nog niet aan toe bent? Is jouw salaris stop gezet, omdat je – volgens de werkgever – niet meewerkt aan je re-integratie? Wil je weten onder welke voorwaarden je afscheid kan nemen van deze werkgever?

HR-Professional

Heb jij als HR te maken met bijzondere verzuimvraagstukken? Kan je wel af en toe een sparringpartner gebruiken? Zeker weten dat je de juridisch juiste koers vaart? Wil je jouw verzuimbeleid opstellen of laten controleren door een jurist met veel ervaring?

Casemanagers

Ben jij casemanager en loop je vast in een ingewikkelde verzuimkwestie? En wil je weten of er een juridische uitweg is? Is er een loonsanctie opgelegd, waarmee je het niet eens bent en wil je hulp bij het maken van bezwaar tegen deze beslissing?

Vaak gestelde vragen

Kan een zieke werknemer worden ontslagen?

Ja, een zieke werknemer wordt wel méér beschermd  dan een niet-zieke werknemer, maar ook een zieke werknemer kan zijn baan verliezen.

Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manieren: 

 • in de proeftijd
 • bij het eindigen van een  tijdelijke arbeidsovereenkomst 
 • als hij/zij niet voldoet aan de re-integratieverplichtingen
 • na twee jaar ziekte
 • wegens een dringende reden op staande voet
 • met wederzijds goedvinden
Ik kan mij niet vinden in het advies van de bedrijfsarts. Wat kan ik doen?
Als je het als werkgever niet eens bent met het advies van de bedrijfsarts, kun je allereerst proberen te overleggen met je eigen bedrijfsarts. Vaak zijn adviezen van bedrijfsartsen niet concreet genoeg. Als werkgever is het aan te raden de bedrijfsarts heel gericht vragen te stellen over de specifieke situatie en de kansen en mogelijkheden. Kom je er niet uit? Dan kan je als werkgever een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV.
De werknemer die zich niet kan vinden in het oordeel van de bedrijfsarts, kan een second opinion aanvragen bij een andere bedrijfsarts. De kosten komen voor rekening van de werkgever. De werknemer kan er ook voor kiezen om een deskundigenoordeel bij het UWV aan te vragen. De kosten voor een deskundigenoordeel zijn in principe voor de werknemer zelf.
Mijn werknemer heeft zich ziek gemeld na een slecht nieuws-gesprek. Wat nu?

Spreek met de werknemer af dat je hem/haar een paar dagen geeft om te bekomen van het gesprek, onder de voorwaarde dat er daarna ruimte is voor een goed gesprek.

Houdt de werknemer vast aan de ziekmelding? Schakel dan zo snel mogelijk een bedrijfsarts in. Vergeet niet de bedrijfsarts van context te voorzien en concrete vragen te stellen.

Mijn werkgever heeft mijn loon stopgezet. Wat moet ik doen?

Een loopstopzetting is lang niet altijd terecht. Neem contact met ons op om jouw specifieke situatie te bespreken en dan vertellen wij jou precies wat ervoor nodig is om weer loon uitbetaald te krijgen.

Arbeidsrecht advocaten die jou graag verder helpen

Tamara Koenders

De advocaat voor (MKB)-werkgevers die problemen hebben met zieke werknemers en ontslag

Hanneke Lewin

De advocaat voor directieleden, managers en HR-professionals, die op zoek zijn naar een stevige sparringpartner met een creatieve insteek.

Ratna Vromans

De advocaat voor werkgevers én werknemers, die het beste uit onderhandelingen willen halen.

 • Duidelijk:
  Open, toegankelijk, direct en efficiënt

 • Deskundig:
  Combinatie van kennis en jarenlange proceservaring

 • Daadkrachtig:
  Sterk in onderhandelen én procederen

Wat zeggen anderen over ons?
 • Een vlotte open en heldere communicatie, meedenken in kansen, geen valse hoop maar eerlijke adviezen.
  En last but not least met een goed eindresultaat waardoor het hoofdstuk op een juiste manier kon worden afgesloten.
  Werkneemster bij een zorgboerderij
 • In een lange zaak zijn we heel goed bijgestaan maar de support vooral ook op persoonlijk vlak was bijzonder fijn! Uiteraard kom je liever niet in de situatie dat je een juridische hulp nodig hebt, maar als het dan toch gebeurt is het van enorme waarde als de hulp verder gaat dan alleen juridisch technisch. Aanrader dus!
  Ondernemer gespecialiseerd in online zichtbaarheid
 • Een perfecte match tussen begripvolle, hartelijke en persoonlijke begeleiding en een deskundige, tactische professionele aanpak.
  Werknemer bij een financiële instelling
 • Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat Tamara echt de tijd voor je neemt om je zaken uit te leggen en je vragen te beantwoorden. Daarbij is ze niet onder de indruk van hautain gedrag van grote organisaties en pressie aan de kant van de tegenpartij. Door het tijdig inschakelen van Tamara ben ik met veel betere voorwaarden bij mijn werkgever vertrokken en heeft dit voor mij dus absoluut in het voordeel uitgepakt. Ik ben Tamara dan ook heel dankbaar en kan haar aan iedereen aanbevelen!

  werknemer in de afvalbranche
 • Alle complimenten aan Tamara Koenders. Ik kan haar van harte aanbevelen bij arbeidszaken, reorganisatietrajecten en voorkomen en omgaan met arbeidsgeschillen.

  Directeur van een consultancybedrijf in Noord-Holland
 • Hanneke is resultaatgericht op een menselijke manier, duidelijk en integer waardeer ik enorm in Hanneke als mens en de dienstverlening is er van doordrenkt. Recht viert zege mede dankzij Hanneke.

  CEO van een HR-organisatie

  Plan een adviesgesprek


  Contact

  Anna van Renesseplein 8
  1911 KN Uitgeest
  Tel: 0251-362022
  E-mail: welkom@advocaatlewin.nl